מגדולי הרבנים והפוסקים ברוסיה, בנו של רבי יעקב. נולד בביאליסטוק בשנת ה’תקע”ג (1813). נפטר בקניגסברג בג’ באלול ה’תרכ”ח (1868). בשנת ה’תקצ”ו (1836) נבחר כרב בבריסטוביץ שבפלך גרודנו, ומשם עבר לכהן כרב באוטיאן שבפלך קובנו. רבי יוסף שאול נתנזון, רבה של לבוב, כינה אותו “הגאון הגדול”

רבי אברהם צבי נטל על עצמו משימה ללקט פסקי הלכה מתוך ספרות השו”ת העניפה ולערכם על-פי סדר ה”שולחן ערוך”. בהקדמתו לחלק “אבן העזר” הוא מעיד, כי עבר על 180 ספרי שו”ת, ובספרו מביא את מסקנותיהם ונימוקיהם בקיצור רב. הספר שנקרא “פתחי תשובה”, היה לאחד מספרי ההלכה היסודיים. הוא דן בחלקי ה”שולחן ערוך”: “יורה דעה”, “אבן העזר” ו”חושן משפט”, לאחר שעל חלק “אורח חיים” כבר נערך ספר דומה (“שערי תשובה” מאת האחים רבי חיים מרדכי ורבי אפרים זלמן מרגליות). חידושיו נדפסו בספר “נחלת צבי”. רבות מתשובותיו מופיעות בספרי חכמי תקופתו. בנו רבי בנימין מילא את מקומו ברבנות אוטיאן, וכן נכדו רבי אברהם צבי. (מתוך אנציקלופדיה לבית ישראל)  

פלאפון

הצטרפו לקבלת עדכונים מערוץ התורה בוואטסאפ או בטלגרם שלכם!

בערוץ התורה נשלחים מדי יום לאלפי יהודים ברחבי העולם תכנים נפלאים וייחודים, קצרים וקולעים במיוחד שלא יתפסו לך את כל היום, מעט הכמות ורב האיכות

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים